Datum: 18 november, 10:00 - 17:00 uur | Locatie: Emmaüskerk, Groen van Prinstererlaan 2, 3771 CD Barneveld

Verkiezingen

De websites van de Lutherse Kerk Zwolle en de Sint Vitusparochie uit Blaricum zijn uitgeroepen tot Kerkwebsites van het Jaar 2023.

Het blad Dichtbij van de parochie van de Heilige Familie uit Breda is verkozen tot Kerkblad van het Jaar 2023.
De verkiezingen vonden plaats in het kader van de inspiratiedag Geloof in Communicatie op
zaterdag 18 november, met 200 deelnemers uit allerlei kerken.

Kerkwebsite van het Jaar 2023
Uit 10 ingezonden websites koos de jury, bestaande uit Kelsey de Haan, Elly van Eig en Angeliek Knol, drie generaties kerkwebbezoekers, voor zowel www.ELKZ.nl als voor www.vitusblaricum.nl. De jury koos deze winnaars omdat het allebei zeer uitnodigende, inspirerende en overzichtelijke websites zijn. “Als je deze websites bekijkt krijg je gewoon zin om deze kerkgemeenschappen te bezoeken”, aldus de jury. Beoordelingscriteria waren: is de website aansprekend, ervaar je er als bezoeker iets van Jezus’ aanwezigheid, nodigt het uit tot bezoek aan de geloofsgemeenschap en is daarover gemakkelijk informatie te vinden?
De website van de parochie Maria Sterre der Zee uit Den Haag behaalde de derde plaats.
De winnende websites:
Bekijk hier de website van de Evangelisch Lutherse Gemeente in Zwolle.
Bekijk hier de website van de Sint Vitusparochie in Blaricum.
Bekijk hier de website van de parochie Maria Sterre der Zee uit Den Haag.

Kerkblad van het Jaar 2023
Maar liefst 41 kerken vanuit verschillende kerkgenootschappen zonden hun kerkblad in voor de 5e editie van de verkiezing ‘Kerkblad van het Jaar’. Dit jaar stond de verkiezing in het teken van het beste interview: welk blad slaagt erin om een brede groep lezers te boeien met een boeiend en verdiepend interview waarin men woorden voor zijn bezieling weet te vinden? En dat in de context van een aantrekkelijk kerkblad.

Journalist Celine Timmerman, NRC-journalist Karel Smouter en Marcel Holl, directeur van de Zalige Zalm, vormden de jury. Zij kozen unaniem voor de winnaar, het parochieblad Dichtbij van de parochie van de Heilige Familie in Breda. Redacteur Henk Bakker hield daarin een interview met voormalig pastoraal werkster Laura de Vries, die de parochie onlangs verruilde voor het kloosterleven. Een meeslepend verhaal over roeping, dat ook voor niet-ingewijde lezers boeiend is. Bovendien is het geheel aantrekkelijk vormgegeven, hetgeen de leesbaarheid verhoogt.

De top drie bestond verder uit KNC, het kerkblad van de protestantse gemeente Charlois en ZOUT, het kerkblad van de Kerk van de Nazarener te Haarlem.
Blader hier door de winnende editie van Dichtbij van de parochie van de Heilige Familie in Breda.

Winnaars